Ay Ay Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

Ay Ay Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?,bebek gelişimi,ay ay bebek gelişimi,bebek gelişiminde dikkat edilmesi gereken hususlar| Neşeli Süs Evim

 Gebelik süreci kadının yaşamının en büyük değişime uğradığı ve bununla birlikte en heyecanlı dönemlerinden biridir.  Bu dokuz aylık süreç bebeğiniz ile birebir temasta olmak hem anneliği tanımanızı hem de kendinizi tanımanızı sağlar. Yeni ebeveynlerin artık genellikle meraklar içerisinde olduğu döneme geldiniz. Bebeğiniz hangi dönemlerde hangi kilo ve boy oranında olacak, ne yiyecek, hangi hastalıkları geçirecek, hangi aşıları olacak, Ay Ay Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır? gibi birçok merak ettiğiniz soru olacak.

Bebek Gelişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Doğumdan sonra bebeğiniz artık gelişim ve büyüme aşamasına geçmiş demektir. Aylarca birçok sorun ve sıkıntıdan sonra kucağınıza aldığınız bebeğiniz tabii ki size hemen gülümsemeyecektir. Çünkü gelişimin bazı belli aşamaları bulunmaktadır. Fiziksel olarak bebekler emme ve kavrama refleksleri gelişmiş olarak doğmaktadırlar. Sizin sesinize de oldukça duyarlı olacaklardır. Ama anne olarak sizin sesinizi artık tanıyabilecektir. İlk aylarda görüş mesafesi çok kısa ve görme yetisi tam olarak gelişmemiş olacaktır. Ayrıca ilk dönemlerde bebeğinizi emzirirken, emzirme pozisyonunuza ve sıklığına çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeğin beslenmesi için ilk altı ay anne sütünün önemi çok büyük olmakla birlikte altı aydan sonrasında bile anne sütü vermeye dikkat etmelisiniz. İlk aylardan başlayan ve üç yaşına kadar bebek beslenmesi bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Bu dönemlerde bebeğin ay ay bebek beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Ek gıdaya geçiş sürecinde acele etmemeli ve ilk altı ay sadece anne sütünün mucizevi bir besin olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.




Ay Ay Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?

Bebekler;

1 aylık evrede yere yatırıldığında kafasını kaldırmaya çalışır.

2 aylık evrede kafasını ve göğüs kısmını hafif hafif havaya kaldırmaya başlayabilir.

3 aylık evrede kafasını dik tutmaya ve etrafı gözetlemeye başlar.

4 aylık evre de destekli bir biçimde oturabilmektedir.

5-6 ay arasında yavaş yavaş yuvarlanmaya başlayabilirler.

Bebek gelişimi, her ay takip edilmesi gereken ve bebeğinizin sorunsuz büyümesini tespit edebileceğiniz annelik sürecinin en önemli dönemlerinden biridir. Bu süreçte bebeğinizin ay ay bebek gelişimi uzmanları tarafından belirlenen davranışları sergilemesi, siz anneleri tarafından takip edilmeli ve olası bir problem durumunda erken tespit ile bebeğiniz için en iyi çözümü üretebilmeniz gerekmektedir.

 

Kaynak:https://www.bebekyasami.com/ay-ay-bebek-beslenmesi


Bebek Bakım Çantası Modelleri İçin TIKLAYINIZ…


 


2 YORUMLAR